Gemalen koffie

Gemalen koffie

Gemalen koffie kun je voor verschillende bereidingen van koffie gebruiken. Iedereen kent de filterkoffie: denk aan een koffieapparaat met snelfiltermaling. Er zijn echter een legio aan andere soorten filterkoffie. Denk bijvoorbeeld aan een percolator, espressopotje, cafetiére, V60, Chemex en Aeropress. Dan hebben we ze nog niet allemaal gehad!

Waarom gemalen koffie?

In de bovengenoemde voorbeelden zul je altijd gemalen koffie nodig hebben. Iedere bereidingswijze heeft eigenlijk zijn eigen maalgraad nodig. De stelregel daarvoor is: hoe langer de contacttijd met water, hoe grover de maalgraad moet zijn. Door de andere bereidingswijze en de verschillende maalgraad van de gemalen koffie, is de smaak van dezelfde koffie nét even anders!

Gemalen koffie vs. Bonenkoffie

Een veelgehoorde opmerking is dat gemalen koffie minder vers is dan bonenkoffie. Dit hoeft eigenlijk helemaal niet zo te zijn. Dit kan van toepassing zijn op koffies uit de supermarkt, groothandel en branderijen die in grote aantallen produceren. Bij een koffiespeciaalzaak of kleine branderij zal na bestelling de bonenkoffie gemalen worden tot gemalen koffie.

Wat een nadeel van gemalen koffie kan zijn, is dat je geen invloed meer hebt op de maalgraad van de koffie. Bij koffiebonen kun je zelf de maalgraad nog bepalen of veranderen.

Bonenkoffie

Koffiebonen kun je in diverse soorten bestellen. Wij horen vaak het woord ‘bonenkoffie’ waarmee koffie, gemaakt van koffiebonen, bedoeld wordt. De koffiebonen kun je bijvoorbeeld gebruiken om zelf koffie te malen. De gemalen koffie kun je gebruik voor alle soorten bereidingswijzen. Zowel filterkoffie, maar ook met een espressomachine, zoals de Brewtus. Daarnaast kun je de koffiebonen ook in een volautomatische espressomachine, zoals een Nivona, gebruiken.

Gemalen koffie en koffiebonen van Buna Koffie

Bij Buna Koffie gaan wij voornamelijk uit van koffiebonen. Deze leveren wij aan kantoren, horeca en particulieren. Wij beschikken over een speciale bonenmaler, waarmee wij de koffiebonen voor u kunnen malen, zodat deze gebruikt kunnen worden voor filterkoffie. Dit kunt u aangeven tijdens het bestelproces. Wij zorgen dat u gemalen koffie ontvangt!

Goed te weten is dat wij altijd vers geroosterde koffiebonen hebben. Deze malen wij, indien nodig, pas bij bestelling. Daardoor garanderen wij altijd verse koffie. Ongeacht of u koffiebonen of gemalen koffie besteld!

Wilt u koffie bestellen?

Bent u, na het lezen van deze blog, benieuwd naar onze koffie? In onze webshop kunt u onze koffie(bonen) vinden. Een variatie van drie soorten hebben wij, waarmee wij het hele palet aan koffie aanbieden. Een klassieke espressokoffie, onze zoete huisblend of een pure Specialty.

Wilt u de koffie gemalen hebben? Geef dit gerust door tijdens het bestellen, bij voorkeur met de bereidingswijze erbij. Dan zorgen wij dat u gemalen koffie ontvangt!

Waar staat Buna Koffie voor?

Buna is het Ethiopische woord voor koffie. Ethiopië heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontdekking en verspreiding van koffie over de wereld.Buna Koffie staat voor vers geroosterde koffie, met een traceerbare herkomst en wij streven naar transparantie. Op onze verpakkingen staan altijd de herkomst, de branddatum en waar mogelijk de plantages en groeihoogten vermeld.

Contact Opnemen
//