Onze koffie

Bij Buna Koffie staat kwaliteit hoog in het vaandel. De kernwaarden van 'kwaliteit' bestaat volgens ons uit een aantal aspecten. Zo vinden wij dat onze koffie traceerbaar moet zijn. Daarnaast moet de koffie vers geroosterd zijn voor een optimale smaak.

Het verhaal achter onze koffiebonen

Buna Koffie is ontstaan vanuit koffie-ervaring in de praktijk. Vanaf 2010 zijn wij gestart met La Dolce Barista. Specialist in koffiecatering op locatie. We hebben diverse koffiebonen gebruikt en genoten van de verschillende Specialty Coffees. Er was echter altijd één moeilijkheid: gasten waren altijd enthousiast en vroegen ons welke koffie we gebruiken en waar deze te koop was.

Dit was een reden om te kiezen voor een eigen ontwikkelde koffie. Hierdoor is onze Melange Dolce ontstaan. Wij hebben een mooie, zoete basis gelegd, met een Brasil Yellow Bourbon. Om meer diepgang en balans te krijgen, wilden we toch een andere koffie toevoegen. Na veel proeven hebben wij een hoge kwaliteit Kenia toegevoegd. Om een optimale smaak te krijgen, hebben wij tevens de brandgraad (na nog meer proeven) bepaald. Daardoor is de Melange Dolce een koffie zoals wij wilden. Tevens de populairste koffie in onze webshop!

Assortiment van koffiebonen

In ons assortiment hebben wij drie variaties koffiebonen:

  • Buna Forte: een wat pittiger koffie, geschikt voor een stevige espresso of een goede cappuccino
  • Buna Dolce: iets fruitig, zoete koffie, geschikt voor een mooie espresso en kan goed in melkkoffies
  • Buna Specialty Coffee: heldere, verfijnde smaak, geschikt voor espresso en normale koffie

Met deze drie variaties hebben wij voor iedereen een passende koffie in ons assortiment.

Overweegt u onze koffie zakelijk of in horeca te gebruiken? Wij bieden, naast alleen koffie, tevens koffie-concepten met of zonder apparatuur. Wij zijn absoluut een partij met meerwaarde en adviseren u graag!

 

Contact

Else Mauhsstraat 121
7558RJ Hengelo
Nederland

0651880638
info@buna-koffie.nl

//